Lady Rose zei het heel goed toen ze met Atticus Aldrigde trouwde in Downton Abbey. Omdat Atticus Joods was, kon een traditionele Church of England bruiloft niet. Er was een kerkelijke inzegening – en daarvoor droeg ze een prachtige jurk – maar het wettelijke huwelijk vond plaats bij de burgerlijke stand (registrar’s office). Tijdens een aandoenlijk moment met haar vader zei ze dat díe ceremonie voor haar het belangrijkst was, want “this is where I become his wife“.

Zo zie ik het ook. De wettelijke ceremonie is het moment waarop jullie een echtpaar worden. Al het andere eromheen, eventueel nog een religieuze ceremonie, is extra. Daarom vind ik het ook zo jammer wanneer dit moment heel sober wordt beleefd, in een eenvoudige ceremonie op het stadhuis met enkel de getuigen en eventueel een paar naaste familieleden. Dat is in principe natuurlijk helemaal prima. Het draait immers om de liefde en jullie verbintenis. Maar waarom zou je de dag niet even net wat feestelijker maken? Je trouwt tenslotte maar één keer (als het goed is).

Daarom bied ik een nieuw, exclusief pakket aan: Jojo’s Microbruiloft.

Ik heb een aantal enthousiaste leveranciers verzameld om jullie in één klap een feestelijke invulling aan jullie dag te geven. Ja, ook catering! Het enige dat jullie zelf nog hoeven te doen is een datum te prikken* en te zorgen voor een prachtige outfit en trouwringen.

Dus willen jullie in 2021 verder gaan als dolverliefd pasgetrouwd stel, mét bijbehorende feestelijke dag? Vraag dan nu mijn brochure aan en boek een vrijblijvende kennismaking!

En nog een laatste tip: dat gave feest kan later alsnog. Wat dachten jullie van een vow renewal op jullie huwelijksjubileum?

*Let op: dit pakket is beschikbaar voor de gemeentes Arnhem en Nijmegen. Jullie regelen zelf de afspraak voor de ceremonie op één van de locaties van de gemeente. Ik coördineer dan de rest van de dag.