Het korte antwoord: natuurlijk kan dat!

Ook al staat de wereld nu deels stil, de liefde absoluut niet. Jullie willen officieel voor elkaar kiezen en dit vastleggen. Dat kan gewoon. Het feest eromheen, dat is wel aan wat extra dingen gebonden. Men noemt dit restricties; ik zie het liever als uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. Door de huidige ‘beperkingen’ zijn grote bruiloften met al je bekenden inderdaad voorlopig niet mogelijk. In plaats daarvan kunnen jullie je focussen op de beleving.

Momenteel is de horeca nog gesloten en is enkel de huwelijksceremonie zelf mogelijk. Vanuit de rijksoverheid is het maximale aantal gasten hierbij vastgesteld op 30. Per gemeente kunnen hierin echter verschillen bestaan, mede afhankelijk van de daadwerkelijke trouwlocatie. Als wedding planner zorg ik ervoor dat ik op de hoogte ben van de actuele regelgeving. Ook zoek ik graag voor jullie uit wat exact geldt in jullie trouwgemeente en voor jullie gewenste locatie. Wanneer de horeca weer open gaat, zoek ik ook uit wat de mogelijkheden zijn qua locatie en aantal gasten.

Voorlopig zullen jullie rekening moeten houden met een max van 30 gasten voor de ceremonie. Dat klinkt misschien beperkend, maar biedt je juist de kans enkel díe mensen uit te nodigen die voor jullie het belangrijkst zijn om erbij te hebben. Denk dus goed na over deze lijst.

Love isn’t cancelled.

Daarnaast adviseer ik om een tweede lijst op te stellen met mensen die jullie willen uitnodigen indien de maatregelen dit toelaten. Denk hierbij aan horeca die weer open mag, waardoor je een diner, receptie of feest kunt geven en eventueel meer mensen kunt uitnodigen. Hou er rekening mee dat dit in het begin nog niet voor heel grote groepen zal zijn. Ik verwacht aanvankelijk een max van 30-50 personen. Je tweede lijst bevat dus zo’n 20 namen bovenop de lijst voor de ceremoniegasten.

“Ik vind het een vervelend idee te werken met een A en B lijst,” hoor ik je denken. Kan ik me voorstellen. Bekijk het echter zo: iedereen weet dat er momenteel restricties gelden. Als het goed is zijn mensen sowieso blij voor jullie en gunnen ze jullie een mooie bruiloft.

Om met een voorbeeld te komen: één van mijn nichtjes zou afgelopen april trouwen, maar heeft dit uitgesteld naar komend voorjaar. Ik hou er rekening mee dat ze in de gastenlijst zullen moeten snijden en dat ik dan misschien niet meer kan komen. Jammer? Tuurlijk! Maar mensen die daarvoor geen begrip kunnen opbrengen, horen wat mij betreft niet op de A lijst, noch op de B lijst thuis!

Love isn’t cancelled! Willen jullie graag trouwen, maar kunnen jullie wel wat hulp gebruiken met al het geregel en maatregelen rondom Covid-19? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking!

Hou deze site en mijn socials ook in de gaten. Ik ben met iets speciaals bezig dat ik binnenkort bekend kan maken!