Wie is Jojo

Aanbevelingen

Wie is Jojo?
Foto door SweetToday

Jojo is een incidentele bijnaam die ik al sinds mijn kindertijd heb. Vooral tijdens mijn reis naar Australië bleek deze handig, vanwege de uitspraak (niet op z’n Hollands dus ;-)). Het paste ook wel bij de relaxte surf-vibe.

Mijn naam is Jolanda, ik ben 39 en geboren en getogen Zuid-Limburgse. Ik heb in Breda (toerisme) en Nijmegen (kunstgeschiedenis & archeologie) gestudeerd en woon sinds 2016 in Arnhem, samen met mijn mopshondje Kenzie. Is hij niet de snoezigste?!

Wat heb ik met bruiloften?

Een van mijn vroegste herinneringen is de bruiloft van mijn oom en tante toen ik 4 was. Ik mocht een mooie feestjurk aan en zelfs wat later opblijven! Ik herinner me het plezier en ook het heel moderne broekpak van mijn tante.

Als kind hield ik van lezen (nog steeds, trouwens) en speelde ik graag – zoals veel meisjes – met mijn Barbies. Ik verzon uitgebreide verhalen en avonturen, en op het eind gingen ze dan trouwen. Ook kon ik echt helemaal wegzwijmelen bij de Sissi films. De romantiek, de jurken, het feit dat ze echt bestaan heeft… Inmiddels weet ik dat haar leven allesbehalve romantisch was, maar het blijft leuk om te kijken.

In mijn familie en vriendenkring heb ik inmiddels al aardig wat bruiloften gehad. Bij een aantal hiervan was ik nauwer betrokken, door te helpen met de voorbereiding, als getuige en als ceremoniemeester. Daarnaast heb ik voor menig van deze bruiden ook het vrijgezellenfeest (en voor sommigen ook nog babyshowers) geregeld. Naast dat ik het erg tof vond om deze dingen te mogen doen, vind ik het geregel eromheen ook enorm leuk. Ik word er heel blij van als ik het resultaat van mijn inspanningen zie en dan vooral de reactie van de personen om wie het gaat.

Als aangewezen regelnicht in mijn vriendinnengroep zat ik er al langer aan te denken om hier meer mee te gaan doen. Thuiswerken vanwege Covid-19 gaf me de ideale gelegenheid om de daad bij het woord te voegen en dus ben ik mijn opleiding bij The Wedding Academy gestart.

Door ook meteen Jojo’s op te zetten, kon ik het geleerde direct in praktijk brengen.

Wat is mijn stijl?

Mensen die me persoonlijk kennen omschrijven mij als kleurrijk, niet standaard en een tikkeltje stoer. Ik doe niets omdat het nu eenmaal in is; ik moet het ook zelf echt leuk vinden.

Mijn stijl is – als het echt moet – te omschrijven als kleurige-surfer-hippie-meets-rockchick. I know, nogal een mondvol. Ik ben dan ook niet echt in een hokje te plaatsen, iets wat sommige mensen lastig kunnen vinden. Maar eenheidsworst gaat ook vervelen, toch? Zo houden we het interessant.

Make-up, haarstyling en foto
door Colorful Femke

Wil je meer over mij weten? Op mijn Instagram deel ik niet alleen info over trouwen en feestjes, maar ook andere dingen die me bezighouden. Stuur me gerust een berichtje om nader kennis te maken!

Qua bruiloften vind ik het belangrijk dat de dag past bij het bruidspaar, of dit nu trendy, traditioneel of juist lekker gek is. Neem anders even een kijkje in mijn portfolio en bij mijn moodboards.

Ondertussen organiseer ik ook, samen met Marieke van Beleef Jullie Bruiloft, de eerste écht alternatieve trouwbeurs voor Nederland en België: Lobsters for Life, Not your average weddingfair!

5 leuke weetjes
Foto door Marieke Plasier

#1. Mijn mops is mijn kindje. Waar mogelijk gaat hij met me mee. Ik zou het geweldig vinden huisdieren deel te laten nemen aan een bruiloft. Ze zijn tenslotte ook familie!

#2. Als kind en tiener zong ik in een koor. Eind twintig heb ik dit voor enkele jaren opnieuw opgepakt. We waren ambitieus en competitief en zongen overwegend (hedendaags) klassiek. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd.

#3. Ik ben pescatariër en probeer milieubewust en diervriendelijk te leven. Niemand kan hierin perfect zijn, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen.

#4. Als tiener was ik fan van de Backstreet Boys. Ik heb nog steeds een zwak voor 90s en vroege 00s muziek (hallo, jeugdsentiment!). De laatste 15+ jaar neigt mijn smaak meer naar (classic) rock. Bij Bon Jovi en Muse gaat de radio wat harder!

#5. Ik doe aan paaldansen – op killer heels – en kan tattoos zeer waarderen.

You don't need to ask here LGBTQ Equality Weddings

Aangesloten bij

Foto door SweetToday