Lobsters for Life – terugblik op de beurs

Zondag 8 oktober 2023 was het dan eindelijk zover! Na ruim een jaar van plannen, kennismakingen en regelen vond Lobsters for Life, Not your average weddingfair plaats. In dit blog kijk ik graag met jullie terug op deze mooie dag.

De locatie

Midden in de Spoorzone bevindt zich het unieke industriële pand van de Hall of Fame, een cultureel epicentrum in Tilburg waar altijd iets spannends gebeurt. Deze creatieve vrijhaven biedt ruimte aan verschillende culturele organisaties en heeft een bloeiende skatescene. Het was dan ook de ideale setting voor de allereerste editie van de enige écht alternatieve trouwbeurs van Nederland en België.

We gebruikten zowel de Concertzaal als Hall90, waar bezoekers ook konden genieten van de zon en lekkere versnaperingen bij Stoom, de koffiebar in een omgebouwd treinstel.

De standhouders

Wat een brede variatie aan standhouders heeft zich aangesloten bij de Lobsters Squad! Van trouwkleding tot accessoires, van unieke locaties tot entertainment, van heerlijke taarten tot originele bedankjes, en nog veel meer. Onze bezoekers werden begroet door een enthousiaste, creatieve groep leveranciers die niets liever willen dan samenwerken om jullie trouwdag echt persoonlijk te maken, ongeacht jullie budget.

De bezoekers

Dat er vraag is naar een platform en aanbod voor bruidsparen die ‘anders dan anders’ willen trouwen, was al duidelijk uit de betrokkenheid op onze Instagram en Facebook pagina’s. Maar dat zoveel mensen op deze zonnige zondag daadwerkelijk naar Tilburg kwamen, bewijst dat we op de juiste weg zijn. Een gevarieerde groep stond al om 11:00 uur bij de ingang om inspiratie op te doen en de dag volledig te benutten. We hebben talloze reacties ontvangen waarin mensen aangaven zich welkom en begrepen te voelen. Ze waren blij dat er eindelijk een trouwbeurs was waar ze zich thuis voelden en waar hun creativiteit werd aangewakkerd.

Dat is waar we het voor doen!

De fashion

Natuurlijk wilden we onze bezoekers ook inspireren met niet-traditionele looks. Onze Lobster Squad liet voorbeelden zien uit hun collecties en diensten.

De looks van onze styled shoot Love Like a Rainbow werden door nieuwe modellen getoond: een prachtige unicorn set van Silvermoon Threads met hoofddeksels van De Vyldre en een headpiece van Rosaluna. Ministrikjes van Wool & Water en schoenen van Party-shoes maakten deze look af. Een kleurrijke vintage outfit bestaande uit een groene glitterjurk van Ankii, wederom met schoenen van Party-shoes en een bloemenkroon van Rosaluna, was ook te bewonderen, evenals een maatpak van Urban Bozz.

Ankii en Silvermoon Threads stelden verder nog twee prachtige jurken beschikbaar. Een zwarte glitterjurk van Ankii die werd gecombineerd met een elegant hoofddeksel van De Vyldre. En een romantische gothic look van Silvermoon Threads bestaande uit een strapless jurk en dromerige cape, bekroond met een bloemenkrans van Rosaluna. Ook deze modellen paradeerden als ware topmodellen op de hakken van Party-shoes.

De Vyldre had daarnaast nog twee modellen meegenomen om looks voor bruilofstgasten te tonen, waarbij de nadruk lag op zijn ambachtelijk vervaardigde hoofddeksels. Beide dames vulden de modeshow prachtig aan.

Het entertainment

De modeshow werd begeleid door twee Gearmonkeys van Duece Entertainment & Events. Ze verrasten het publiek met hun talenten en capriolen. Bezoekers konden verder ook hun portret laten tekenen bij Marielle Tekent en gebruik maken van de fotobooth en 360° videobooth van Foto.booth360. Onze modellen toonden enthousiast hoe deze booths een geweldige toevoeging kunnen zijn aan ieder feest.

Tot slot

Reel door Foto.booth360

Na een lange, enerverende dag besloten de OG Lobsters Marieke en ikzelf de dag met pizza en prosecco. Dankzij de inzet van de enthousiaste Lobster Squad en de positieve reacties van de bezoekers gaan wij binnenkort aan de slag met het voorbereiden van de volgende editie. Wanneer ik meer informatie heb zal ik dit zeker met jullie delen!

Was jij ook bij Lobsters for Life en wil je verder kletsen? Of kon je helaas niet erbij zijn, maar ben je wel enthousiast geworden? Boek dan nu een vrijblijvende kennismaking in mijn agenda. Laten we samen ontdekken hoe we jullie trouwdag tot een top dag kunnen maken!

De aftermovie

Foto’s: Jostijn Ligtvoet Fotografie – Bekijk de hele gallery op Lobsters for Life
Aftermovie: Moonset Media