Rockin’ Peacock

Styled shoot voor een stoere bruiloft met motor in Arnhem

Jojo’s Weddings & Events staat voor het vieren van de liefde op jullie manier. Je hoeft hierbij niet slaafs de heersende trends te volgen. Liever niet, zelfs. Kies juist voor wat bij jullie als individuen en als stel past.

Trendy? Niet per se. Persoonlijk en uniek? Absoluut!

In dit blog neem ik jullie mee achter de schermen van mijn styled shoot Rockin’ Peacock. Laat het jullie inspireren voor jullie bruiloft op jullie voorwaarden!

Kleurrijk, niet standaard, en een tikkeltje stoer.

Alle foto’s in dit blog zijn gemaakt door Paul Rous bij Brasserie De Boerderij in Arnhem.

Concept

Omdat dit een styled shoot was, was mijn bruidspaar natuurlijk fictief. De modellen, Demy en Guido, ontmoetten elkaar op de dag van de shoot! Wel was er direct een goede chemie tussen ze, waardoor niet alleen hun look goed op elkaar aansloot, maar ze ook als een geloofwaardig bruidspaar overkwamen.

Om het concept van de shoot uit te werken, had ik wel een leuk verhaal rond mijn “bruidspaar” bedacht.

Zo hebben ze elkaar ontmoet in wat inmiddels hun favoriete kroeg is in Arnhem, waar iedere avond live muziek wordt gemaakt. Guido vroeg Demy daar ook ten huwelijk: hij had geregeld dat hij een paar liedjes met de band mocht meespelen en aan het einde van die set ging hij op het podium op z’n knieën. Demy zei direct ja en de rest van de avond werd er volop gefeest in “hun” kroeg!

Guido rijdt een stoere Suzuki Intruder en tijdens een van hun eerste dates nam hij Demy dan ook mee achterop voor een romantisch tochtje. Ze gaan er inmiddels graag samen op uit met de motor. Natuurlijk wilden ze deze motor ook gebruiken tijdens de bruiloft. Dus kwam Guido per motor aan bij de trouwlocatie en werd de motor ook gebruikt tijdens de trouwreportage.

Demy’s lievelingsdier is de pauw. Ze vindt hun kleurendek prachtig en bewondert deze majestueuze vogels. De pauw staat daarnaast ook symbool voor schoonheid, vernieuwing en geluk. Daarom komen pauwenveren terug in de bloemen, het drukwerk en de decoratie.

Locatie

Helaas was het de hele week grijs en guur, maar op de dag van de shoot hadden we – afgezien van een stevige bui eind van de ochtend – een stralende zon. De toch nog wat onstuimige wolkenlucht bood een perfecte achtergrond voor de foto’s buiten. Ook was het licht hierdoor niet te hard. Het was een ontspannen dag, waarbij alle betrokken partijen goed samenwerkten.

Voor deze shoot koos ik een locatie die goed bereikbaar is. Gasten kunnen gebruik maken van de ruime parkeerplaats, of met het openbaar vervoer komen, waarbij ze een korte wandeling door het park maken.

Bruidegom op motor komt zijn bruid ophalen bij Brasserie De Boerderij in Arnhem

Ook is een speerpunt van deze locatie dat (een deel van) het programma buiten kan plaatsvinden. Daarnaast is deze locatie prachtig gelegen aan de vijver van het Sonsbeekpark, wat perfect werkt voor de trouwreportage. Dat catering en drinken inclusief is, is een fijne bijkomstigheid, waarbij ik erop heb gelet dat er voldoende vegetarische opties zijn.

De look

Stoer bruidspaar in Sonsbeekpark Arnhem

Ik wilde met deze shoot laten zien dat je, ook met traditionele elementen, een bruiloft kunt organiseren die past bij een meer alternatief stel.

Het is hierbij zaak te kiezen voor details die het traditionele voorbijgaan en de sfeer die je voor ogen hebt naar voren halen. Je kunt bijvoorbeeld prima slagen bij een traditionele bruidsmodezaak. Door opvallende accessoires te kiezen maak je de outfit ‘eigen’ en kun je er je stempel op drukken.

Zo droeg Guido een klassieke smoking van Tailormade Suits, maar gecombineerd met een zeegroen overhemd. Een das lieten we achterwege. Bij aankomst op de motor droeg hij een leren jack, maar hierna droeg hij het smokingjasje.

In plaats van een pochet koos ik voor een pauwenveer, die Demy ook in haar haren droeg. Ook hun kapsels waren op elkaar afgestemd.

Demy droeg een flirty jurk van Bridalstar, beschikbaar gesteld door De Sluier Bruidsmode. Het lijfje is sexy door de transparante stof, maar romantisch vanwege het kant. Door de speelse rok, die vooraan op de knie uitkomt, maar afloopt naar een gigantische sleep, kwamen haar benen prachtig uit.

Om de look wat stoerder te maken, koos ik voor paarse peeptoe stiletto’s met glitterzool en –hak, en zilverkleurige stiletto pumps bezaaid met strass. Deze waren beschikbaar gesteld door Party-shoes, die een lijn met verrassende bruids- en feestschoenen heeft.

Om de look af te maken beschilderde Sabrina van AIM your Wedding speciaal een leren jasje. Dit jasje is nu exclusief beschikbaar in haar webshop en is one of a kind. Niet alleen gaf dit jasje net dat beetje extra rock en biker aan de look, het was ook erg prettig gezien de toch wat frisse temperatuur die dag.

Stoere bruid in Sonsbeekpark Arnhem

Styling

Omdat ik met deze shoot mijn bedrijf en stijl wilde laten zien, koos ik ervoor mijn merkkleuren paars en zeegroen dominant te laten zijn in het kleurenpalet. Hieraan voegde ik accenten in zwart en zilver toe.

Mijn vriendinnen kunnen beamen dat ik een sterke verbeelding heb en zaken goed kan voorstellen in mijn hoofd. Toen ik de sweetheart table met de achtergrond aan het inrichten was, vond ik het enorm gaaf mijn visie werkelijkheid te zien worden.

Ik koos ervoor de donkere tafel niet volledig te bedekken met een tafellaken, maar ter contrast met het hout een zeegroene tafelloper van velours te gebruiken. De servetten waren van paarse stof en contrasteerden weer mooi met de zwarte borden. Verder hield ik de tafelinrichting redelijk rustig: stompkaarsen op spiegels, eenvoudig glaswerk en bestek, en een rijk gevuld bloemstuk als middelpunt. Dit bloemstuk bestond uit dezelfde bloemen, kleuren en texturen als het boeket en de corsage, geleverd door Bloemenboetiek Daphne. Het drukwerk, ontworpen door Love Letterpress, maakte de tafel af.

Achter de tafel en paars beklede stoelen plaatste ik een backdrop van zwarte organza en een lampjesgordijn, met aan weerszijden clusters ballonnen voor een feestelijke accentje.

Leuke momentjes

  • Tijdens de ceremonie bleek de wind toch net iets te krachtig te zijn voor de ballonnenstandaards, waardoor visagiste Femke zich achter de stoelen van het bruidspaar verstopte om te zorgen dat ze niet zouden omwaaien.
  • Antoine, de babs, adverteert niet alleen onder de naam Toffe Babs, hij is ook echt een toffe gast. Hij dacht in de voorbereiding en op de dag mee met leuke suggesties. De “ceremonie” praatte hij leuk aan elkaar, waarvan niet alleen het bruidspaar enorm vrolijk werd, maar waardoor we achter de schermen ook in een deuk lagen.
  • Het herentoilet in Brasserie De Boerderij bleek een leuke locatie voor wat grappige foto’s van Demy alleen en samen met Guido. Bezoekers keken wel een beetje vreemd op toen ze opeens een bruidspaar met fotograaf uit het toilet zagen komen.
  • Er zaten wat gasten op het terras en natuurlijk liepen er ook mensen door het park. Nadat meerdere personen Demy en Guido hadden gefeliciteerd, zijn we maar gestopt met uitleggen dat het een fotoshoot was.

Voorafgaand aan de shoot werd me een paar keer gevraagd of ik zenuwachtig was. Dit was absoluut niet het geval; ik had namelijk alles wat geregeld moest worden geregeld, vastgelegd en gecontroleerd. Het enige waar ik geen invloed op had was het weer, maar daarvoor had ik een back-up plan. Natuurlijk was ik die dag wel heel enthousiast bij het tot leven zien komen van mijn concept, maar doordat ik alles van begin tot eind goed had gepland, was er rust en duidelijkheid, waardoor de gehele dag soepel verliep en we op het einde nog ruim de tijd hadden om van de heerlijke taart (van Droomtaarten) konden genieten. 

Lijst van leveranciers

Planning, styling & bloemstuk: Jojo’s Weddings & Events
Fotograaf: Paul Rous
Locatie: Brasserie De Boerderij
Modellen: Demy Rijken & Guido Janssen
Haar & make-up: Colorful Femke
Jurk: Bridalstar via De Sluier Bruidsmode
Schoenen: Party-shoes
Jasje: AIM your Wedding
Pak: Tailormade Suits
Ringen: Trouwringen Voordeel
Sieraden & bedankjes: How Lucky!
Drukwerk: Love Letterpress
Boeket & corsage: Bloemenboetiek Daphne
Taart: Droomtaarten
Trouwambtenaar: Toffe Babs
Bakjes: Be Sweet Today

De motor werd privé beschikbaar gesteld.

Vanzelfsprekend werden de op dat moment geldende Covid-19 maatregelen in acht genomen.

Deze shoot is gepubliceerd in editie 7 van Outrageous Bride magazine.

Wil jij ook zo’n gave bruiloft, die helemaal past bij jullie stijl en wensen? En wil je zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf heerlijk ontzorgd worden? Neem dan nu contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking!

Stoer bruidspaar bij motor in Sonsbeekpark Arnhem