Pets Included – 3 manieren om je fur-baby bij je bruiloft te betrekken

Mijn mops is mijn vriendje. Sterker nog: hij is mijn kindje. Hij wordt vertroeteld en gaat – voor zover dat kan – overal met me mee.

Het is voor mij dan ook logisch dat, mocht ik ooit zelf gaan trouwen, ik hem bij de bruiloft wil betrekken.

“Hoe dan?” vraag je je misschien af. Nou, bijvoorbeeld zo.

Bloemenhond of ringdrager

Je allerbeste maatje, met een mooie strik of bloemenkrans, die door het gangpad loopt, alleen of met een van je getuigen. Je gasten worden vrolijk begroet en het levert ook nog es prachtige foto’s op!

De ringen kunnen op een kussentje worden gebonden dat aan tuigje of halsband vast zit, of in een zakje dat eraan hangt. Zo zorgt je furbaby ervoor dat jullie netjes kunnen trouwen. Jullie gasten zullen vertederd zijn en het levert ook nog es gespreksstof op voor de rest van de dag!

Trouwreportage

Jullie trouwe viervoeter is een geliefd gezinslid. Waarom zou je deze dan niet ook betrekken bij de trouwreportage? In feestelijke hondenkleding (je zult je nog verbazen over de vele mogelijkheden hierin) siert je hond de foto’s op. Zo heb je gelijk een prachtig familieportret!

Ben je bang dat de drukte van de trouwdag teveel zal zijn voor je hond? Dan zou je een verlovingssessie kunnen aangrijpen om je hond toch bij jullie bruiloft te betrekken.

Foto door Aaron Bond.

Bijkomend voordeel: jullie kunnen de foto’s van een verlovingssessie gebruiken in de uitnodigingen en decoratie; zo is je moppie er op de grote dag toch een beetje bij.

Decoratie

Mocht jullie hond niet het temperament hebben om er op de dag zelf bij te kunnen zijn, dan kunnen jullie op andere manieren naar de band met jullie viervoeter verwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een taarttopper of de versiering van de taart.

Ook in het drukwerk kun je je harige vriendje laten terugkomen, door bijvoorbeeld een foto of tekening te gebruiken. Een ander idee is om een gepersonaliseerd drankje naar je huisdier te vernoemen en hiervan een leuk menukaartje te maken. Ook kun je in plaats van tafelnummers de tafels naar je huisdieren vernoemen. Op de tafels plaats je dan een vrolijke foto van hem of haar met wat leuke weetjes achterop. Hebben jullie gasten gelijk iets om over te praten!

Zelfs in de bedankjes kun je naar je hond verwijzen. Zet er bijvoorbeeld een bordje bij met de tekst dat het doggy bags zijn. Leuk detail: doe er een briefje bij waarop je hond de gasten bedankt voor jullie leuke dag.

Extra suggesties

Hebben jullie geen hond maar andere (huis)dieren, ook dan kun je die bij jullie grote dag betrekken. Je kunt bijvoorbeeld aankomen in een koets met paarden of, zoals ik zo leuk vond in de Australische serie McLeod’s Daughters, te paard.

Vlecht bloemen, die ook in het boeket terugkomen, in de manen of versier het halster in dezelfde stijl als jullie trouwlocatie om mooi te matchen.

Sommige huisdieren zijn wat minder handig om mee te nemen naar de trouwlocatie. Niet alleen vanuit praktische overwegingen, maar ook omdat het dier dit zelf niet fijn zou vinden.

Foto door Renée Thompson

Denk bijvoorbeeld aan katten, konijnen, of vogels als een papegaai of kippen. Wil je dit toch bij jullie dag betrekken, zie dan het vorige kopje. Ook kun je dit soort dieren wel bij de foto’s betrekken tijdens of na het klaarmaken thuis. Dat levert vaak ook heel schattige taferelen op.

Foto door De Joy Photography

Hebben jullie zelf geen huisdieren, maar vinden jullie dieren wel hartstikke leuk, dan kun je bijvoorbeeld alpaca’s of ezeltjes inhuren voor tijdens de trouwreportage of ceremonie.

Sommige dierentuinen bieden zelfs de mogelijkheid om in de dierentuin te trouwen! Loop in vol ornaat door de dierentuin (op de voet gevolgd door jullie fotograaf natuurlijk) en vier feest in een sfeervol restaurant tussen de dieren!

Tips

Tenslotte nog een aantal tips wanneer jullie je huisdier of andere dieren bij jullie bruiloft willen betrekken:

  • Check of jullie trouwlocatie diervriendelijk is en of jullie huisdier daar welkom is;
  • Bespreek met de fotograaf wat jullie verwachten. Idealiter heeft jullie fotograaf ervaring met het fotograferen van dieren;
  • Informeer jullie gasten dat er een of meerdere dieren aanwezig zullen zijn, zodat rekening gehouden kan worden met angsten of allergieën;
  • Zorg voor voldoende eten, drinken, speeltjes en snacks;
  • Wijs een vertrouwd persoon aan om op je furbaby te passen gedurende de dag, of regel een oppas.

Zijn jullie enthousiast geworden om jullie huisdier bij jullie bruiloft te betrekken? Ik brainstorm graag met jullie over de mogelijkheden en werk dit verder uit. Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking!

Coverfoto door Brett Sayles.

2 gedachten over “Pets Included – 3 manieren om je fur-baby bij je bruiloft te betrekken

Reacties zijn gesloten.