10 dingen die niet mogen ontbreken in de bruiloftskit

Foto door Eric Smeets

Als wedding planner heb ik altijd een tas bij me met allerlei dingen die op de dag nodig kunnen zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb het wel bij me of kan eraan komen. Wat is nu handig om sowieso tijdens jullie bruiloft bij de hand te hebben? Ik heb hiervoor een lijstje opgesteld met een top 10. Je kunt dit aanvullen met dingen die specifiek voor jullie handig zijn (bijvoorbeeld een haaknaald wanneer je jurk veel kleine knoopjes met lusjes op de rug heeft).

Tip: vraag je getuige of ceremoniemeester deze spulletjes in een apart tasje bij de hand te hebben voor noodgevallen.

Paracetamol en ibuprofen

Hoofdpijn, buikpijn, menstruatiepijn… voor al dit soort kwaaltjes heb ik pijnstillers op zak. Voor niet iedereen is paracetamol voldoende (ik ben er een van), dus ibuprofen zit ook standaard in mijn tas.

Maagzuurremmers

Zelfs als je normaal geen last van maagzuur hebt, kan dit door de zenuwen opspelen op je trouwdag. Mocht dit gebeuren, dan zorg ik dat je snel iets kunt innemen om dit te verhelpen.

Pleisters en blarenpleisters

Zo vervelend als je blaren krijgt in die fantastische schoenen die je voor je speciale dag hebt gekocht! Zelfs wanneer ze goed ingelopen zijn kan dit gebeuren. Of een papercut bij het aannemen van kaarten en enveloppen. Daarom mogen pleisters en blarenpleisters zeker niet ontbreken.

Veiligheidsspelden en naaisetje

Niet alleen voor een onverwacht gesneurde naad in kleding, maar ook om (stoffen) decoratie vast te zetten of te fatsoeneren. Ik heb veiligheidsspelden in verschillende maten. En in mijn naaisetje zitten ook meerdere kleuren garen. Dit is trouwens het oude setje van mijn moeder uit haar marinetijd.

Intieme verfrissingsdoekjes, reinigingsdoekjes en deodorant

Verdwaalde make-up? Uitgeschoten met lippenstift of eyeliner? Dan is een reinigingsdoekje wel zo handig. Gedurende de dag wil je natuurlijk fris blijven. Een spritz deo is dan op bepaalde momenten even fijn. En mocht je je intiem ook even willen opfrissen, dan heb ik daarvoor handige doekjes in mijn tas.

Transparante poeder en kwast

De visagist zal er waarschijnlijk niet de hele dag bij zijn. Het is dan wel zo handig om zelf het een en ander bij de hand te hebben. Zo kan het voor de trouwreportage fijn zijn om even je gezicht te poederen met transparante poeder. Zo glim je niet op de foto’s. Ook handig voor later op de avond, wanneer de voetjes van de vloer gaan!

Lippenstift en oogpotlood

Lippenstift kan door de dag heen vervagen (tenzij je zo’n speciale lippenstift hebt die twaalf uur of langer blijft zitten). Nu zul je daar, naarmate de avond vordert, minder om geven. Maar voor speciale fotomomentjes kan het geen kwaad je lippenstift even bij te werken. Hetzelfde geldt voor oogpotlood. Nu weet ik natuurlijk vooraf niet altijd wat voor kleuren jij in je make-up zult gebruiken. Daarom heb ik standaard een paar neutrale tinten en een felrode bij me. Vraag je visagist gerust vooraf om merk en kleur van de gebruikte lippenstift, zodat je ervoor kunt zorgen dat je die bij je hebt.

Tampons

Ongesteldheid (van jezelf of gasten) laat zich niet altijd plannen. Hoe vervelend is het als je dan op zoek moet naar tampons. Geen nood: ik heb ze altijd bij me!

Op zo’n moment kunnen de hierboven vermelde verfrissingsdoekjes ook van pas komen.

Pepermuntjes

Je wilt je aanstaande natuurlijk met frisse adem tegemoet treden. En ook na het eten kan een kleine opfrisser geen kwaad. Daarom heb ik altijd een doosje Smint bij me. Een tandenborstel en tandpasta kunnen op verzoek ook in de tas zitten.

Papieren zakdoekjes

Handig voor een onverwachte niesbui, maar zeker ook om de tranen van geluk (of het lachen) mee weg te deppen.

Extra tip: paraplu

Je hoop het natuurlijk niet, maar het zou zomaar eens kunnen regenen op jullie trouwdag. En of dit nu een korte plensbui is of de hele dag door gemiezer, je wilt je niet kletsnat laten regenen. Maar om nu je dagelijkse paraplu hiervoor uit de kast te trekken… Prima als die past bij de stijl van jullie bruiloft, maar vaak is dit niet het geval.

Daarom heb ik standaard twee transparante paraplu’s in mijn kofferbak liggen. Zo heb ik ze ook altijd bij de hand, mocht dat nodig zijn. Zo’n paraplu kan trouwens ook nog eens heel romantische plaatjes opleveren tijdens de trouwreportage!

(En ja, onder de paraplu’s ligt een zwemvest voor mijn hond. 😉 Hij kan namelijk prima zwemmen, maar blijft door zijn bouw niet goed drijven.)