Jullie look op jullie trouwdag – deel 1

Jullie gaan trouwen! Zo gaaf! Een van de dingen die jullie zullen gaan bepalen, is hoe jullie er op die dag uit willen zien. Dit kan nog best een dingetje blijken, niet in het minst vanwege de verwachtingen die aan een bruiloft hangen. Zelfs als je kiest voor een bruiloft zonder veel poespas, wil je er toch op je best uitzien. En misschien wil je je partner ook wel verrassen met je speciale look, dus samen shoppen gebeurt niet vaak. Hoe zorg je er dan voor dat jullie outfits toch op elkaar afgestemd zijn, zonder de verrassing te verpesten?

Om te beginnen is het van belang dat jullie overeenstemming bereiken over de grote lijnen. Kiezen jullie voor een bepaald thema of kleurenpalet? Hebben jullie al een locatie op het oog of zelfs geboekt? Vindt de bruiloft grotendeels binnen of buiten plaats? Hebben jullie al een (globale) datum in gedachten? Dit zijn allemaal factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor je outfit op de dag zelf. Ik heb daarom twee bruidsparen gesproken over hoe zij tot hun look zijn gekomen.

Kevin & Rosaria

Kevin en Rosaria wisten dat ze in de zomer wilden trouwen en dat het feest op een beach-locatie zou plaatsvinden. Het zou een ontspannen dag worden, zonder stijve formaliteit. Ze kozen hierbij voor een licht en romantisch kleurenpalet met lichtroze, goud en wit. Rosaria had roze schoenen en een boeket met roze accenten. Daarom wilde ze graag dat Kevin iets van roze in zijn kleding liet terugkomen. Uiteindelijk werden dit het gilet, de stropdas, de veters en sokken.

Verder is het bij een zomerbruiloft verstandig te kiezen voor niet al te zware stoffen. Lichte, soepel vallende stoffen zijn dan handiger en comfortabeler. Stel je anders maar eens voor dat je op een warme zomerdag een zware jurk van zijde moet meetorsen… Of een pak van tweed of wol.

Kies je voor een pak, dan is het verstandig om een t-shirt onder je overhemd te dragen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar bedenk dat je een t-shirt makkelijker (en goedkoper) kunt verwisselen gedurende de dag dan een (maat-)overhemd.

Je kunt samen op zoek gaan naar jullie outfits voor de dag, maar veel stellen vinden het leuk elkaar te verrassen met de look. Dit is uiteindelijk helemaal aan jullie zelf om te bepalen. Kevin en Rosaria gingen afzonderlijk van elkaar met hun ouders op pad.

Kevin slaagde bij Koonings, vooral omdat hij wist dat men daar ruim aanbod heeft ook in grotere maten, met de mogelijkheid de kleding op maat aan te passen. Bij hem was uiteindelijk de doorslag de mooie pasvorm en de combinatie van antraciet met roze. Daarnaast was het model wat aparter dan een standaard trouwpak.

Rosaria besloot bij Assepoester in Arnhem te gaan winkelen, omdat hun concept haar erg aansprak. Ze vond er een jurk waarin ze zich comfortabel voelde en die goed bij de stijl van de dag paste. Ook vond ze het belangrijk dat ze er sneakers onder zou kunnen dragen zonder dat dit er gek uit zou zien. Zo kon ze de hele avond met een gerust hart dansen.

Zelf vond ik haar jurk des te gaver door de split in de rok en de grotendeels open rug. Hierdoor waren niet alleen de tatoeages op haar arm goed zichtbaar, maar ook die op haar been. Dit contrasteerde ook mooi met het romantische kant van de jurk.

Yvonne & Jacques

Yvonne en Jacques waren eigenlijk helemaal niet van plan een grootse bruiloft te vieren. Gewoon trouwen in het monumentale stadhuis van Maastricht en hun directe naasten en beste vrienden erbij. De bedoeling was zelfs om alleen uit eten te gaan. Dat is een paar weken van tevoren een rondvaart op de Maas geworden, waarbij iedereen kon genieten van een uitgebreid buffet.

Ze wilden daarbij kleding waarin ze zich prettig voelden. Spijkerbroek met leuke blouse en een casual jurk was wat ze in gedachten hadden. Geen stijf pak. Voor Jacques zijn ze samen op pad gegaan; Jacques houdt namelijk niet zo van winkelen. Ze slaagden gelukkig al snel voor een donkere spijkerbroek met gilet en bijpassend jasje.

Voor zichzelf maakte ze er met haar moeder en zus een gezellige dag van in Arnhem. Op het laatst twijfelde ze tussen een gaaf, feestelijk broekpak van Steps, of toch nog even verder kijken. Op advies van haar zus ging ze toch even bij een bruidszaak (Bruidsmode De Sluier) binnen. Daar is ze geslaagd voor de totale outfit, inclusief kanten sneakers. Ze liet een donkerblauwe band en veters toevoegen, om het bij de kleding van Jacques te laten passen.

Beide koppels geven als tip om vooral bij jezelf te blijven bij het kiezen van je look voor jullie bruiloft. ” Het is een belangrijke dag, maar niet alles hoeft perfect. Het is eigenlijk ook maar gewoon een feest. Relax en geniet vooral zelf,” zegt Rosaria. Yvonne beaamt dat: ” Het is jouw bruiloft dus jij moet lekker in je vel en kleding zitten.”

Credits foto op frontpage

Fotograaf: Mariëlle van Hamont
Jurk: Assepoester
Pak: Koonings
Sieraden: DRKS
Taart: Eclair Gebak
Locatie: Beachclub Degreez

Doe waar je je goed bij voelt. Het is jouw bruiloft dus jij moet lekker in je vel en kleding zitten.

Kom je er niet helemaal uit qua stijl? Ook daarbij kan ik helpen! Neem een kijkje bij mijn styled shoot voor verdere inspiratie of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

2 gedachten over “Jullie look op jullie trouwdag – deel 1

Reacties zijn gesloten.