Jullie look op jullie trouwdag – deel 3

Wanneer jullie de grote lijnen van jullie look hebben bepaald (zie ook deel 1 en 2 van deze blog reeks) kan gekeken worden naar de invulling van de details. Zo kun je tot een op het oog traditionele look komen (oma blij!), maar in de accenten jullie specifieke stijl tot uiting laten komen.

Fotogenieke voering

Mogelijk heb je een loveshoot of verlovingsshoot gedaan met jullie trouwfotograaf. Dit wordt steeds populairder, omdat je zo alvast aan elkaar kunt wennen voor de grote dag. Ik kan het zeker aanraden! Ook heb je dan gelijk mooie foto’s die jullie bijvoorbeeld in de uitnodigingen en aankleding kunnen gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen deze foto’s op stof te laten drukken en te verwerken in de voering van je jasje of colbert. Een mooie verrassing voor je aanstaande, maar ook een mooi aandenken iedere keer dat je na jullie trouwdag het bewuste jasje draagt!

Overleg hiervoor met de winkel of kleermaker waar je je pak of jasje koopt. Vaak is er veel mogelijk, als je er maar naar vraagt!

Beschilderd jasje

Is je outfit wat bloter (strapless, mouwloos, veel kant) en wil je voorbereid zijn op koeler weer of een frisse avond? Of vind je het gewoon gaaf bij je algehele look passen? Dan is een beschilderd jasje van spijkerstof of (vegan) leer zeker een optie! Zo’n jasje maakt je outfit gelijk een stuk speelser en oogt ook minder stijf dan een stola of sjaal. Er zijn zoveel mogelijkheden!

En het leuke is: zo’n jasje draag je niet alleen op je trouwdag. Een jasje als dit kun je nog jarenlang blijven dragen, waardoor dit een blijvende herinnering blijft aan jullie speciale dag.

Zie hiernaast een bruid die haar jasje op koelere dagen combineert met een comfortabele spijkerbroek en modieuze hoed. Niemand anders die dit jasje heeft, dus ze valt er sowieso mee op. Het kan zelfs een mooi gespreksonderwerp zijn.

De jasjes die ik als voorbeeld toon zijn allemaal beschilderd door Sabrina van AIM your Wedding.

Ik zal hieronder verschillende mogelijkheden toelichten.

Matchende beschildering

Naast een tekst die goed bij jou past – Mr. of Mrs. met je getrouwde achternaam, of een citaat dat voor jullie beiden van betekenis is – kun je de afbeelding laten matchen met de bloemen of andere decoratie op de dag. Zo krijg je niet alleen een samenhangend geheel op de dag zelf, maar kun je ook later terugdenken aan hoe jullie grote dag eruit zag.

Zo kun je de bloemen van je boeket in de schildering terug laten komen. Zo komt dit detail op verschillende onderdelen van de dag terug. Ook geeft het een romantische kanten jurk een stoerder randje, en daar ben ik altijd voor te porren!

Foto door Paul Rous

Of je het boeket nu laat drogen, op een andere manier bewaart, of uiteindelijk weggooit, met dit jasje zie je telkens terug hoe je boeket eruit zag.

Voor mijn styled shoot waren terugkerende elementen de pauwenveren en de kleur paars. Door de bloemen in verschillende tinten paars te schilderen, kreeg deze romantische afbeelding een apart tintje – letterlijk. En omdat de pauwenveren overal in de styling waren verwerkt, paste dit er ook goed bij. En geef toe: bij een motor hoort gewoon een leren jasje!

Bride squad

Hoe leuk is het om je beste vrienden of vriendinnen bij je speciale dag te betrekken? Ze zijn je getuige of onderdeel van het trouwgezelschap. Misschien kies je in overleg voor een bepaalde outfit of kleur die ze zullen dragen. Een mooie manier om verder eenheid te creëren is door matchende jasjes te dragen, ieder met een individuele tekst, maar duidelijk bij elkaar horend door de stijl van de beschildering. Zo sta je er op de dag tof op met z’n allen, en kun je à la Pink Ladies de jasjes bij gezamenlijke uitjes dragen. Squad goals!

Past een (vegan) leren jasje niet bij jullie look of stijl? Dan is een spijkerjasje ook een goed alternatief.

Spijkerjasjes voor kinderen

Wanneer jullie kinderen bij de bruiloft willen betrekken, kan een spijkerjasje ontzettend leuk staan! Ongeacht om hoeveel kinderen het gaat, welke leeftijden ze hebben, of wat voor kleding ze verder dragen, zo’n jasje zorgt voor eenheid. Daarnaast geeft het een speciaal gevoel dat zoiets specifiek voor hen is gemaakt.

Voor tieners is een spijkerjasje bijna dagelijkse kost met warmer weer, dus kan eigenlijk bij iedereen wel passen. En het geeft iets jeugdigs aan de feestelijke look, vind je niet?

En hoe schattig is het bij een baby of jong kindje?!

Patches

Gaat het jullie te ver jullie hele gezelschap in gepersonaliseerde jasjes te steken? Of valt dit simpelweg buiten jullie budget? Een andere optie is dan om gepersonaliseerde patches te gebruiken. Ook leuk als weggevertje voor je gasten!

Enthousiast geworden door deze ideeën? Wil je weten hoe ik jullie verder kan helpen jullie visie tot leven te laten komen? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking!

Foto door AIM your Wedding

Foto op de frontpage door Demi’s Design Photography.

1 gedachte over “Jullie look op jullie trouwdag – deel 3

Reacties zijn gesloten.