Jullie look op jullie trouwdag – deel 2

Nederland was het eerste land ter wereld dat het huwelijk openstelde voor stellen van hetzelfde geslacht. Inmiddels kunnen ook niet-hetero koppels in vele landen trouwen. Wanneer jullie niet cis-hetero-normatief zijn, kan het voorkomen dat jullie nog wat extra aandachtspunten hebben bij het tot stand komen van jullie look. Daarom heb ik wat tips voor jullie verzameld.

2 jurken

Hoe feestelijk is het om allebei in een prachtige jurk elkaar het jawoord te geven en jullie verbintenis te vieren? Zelfs als je niet vaak een jurk draagt, kan jullie huwelijk een mooie gelegenheid zijn om eens goed uit te pakken. Wat belangrijk blijft is dat je je goed voelt in je outfit; als je niet op je gemak bent is dat te zien en dat zou zonde zijn.

Een aantal jaren geleden trouwde een jeugdvriendin met haar grote liefde. Wat me direct opviel toen ik foto’s van hun trouwdag zag, was hoe goed hun beide looks bij elkaar pasten. Het leek wel alsof ze hun jurken op elkaar hadden afgestemd. Toen ik haar ernaar vroeg, bleek dit verrassend niet het geval te zijn.

Foto door Steven Ritzer

Ze waren afzonderlijk van elkaar gaan winkelen, omdat ze elkaar wilden verrassen. Wel hadden de beide moeders contact om toch enkele details goed te laten matchen. Ze droeg mijn jeugdvriendin een bolero die overeenkwam met de kleur van de jurk van haar vrouw, en had haar moeder extra stof van haar jurk geregeld voor een strik, die op de jurk van haar vrouw werd bevestigd.

Het is sowieso een goed idee om duidelijke afspraken te maken over de kleur van de kleding. Of, als de een al is geslaagd, kan de ander een stofstaaltje meenemen om er zeker van te zijn dat de jurken goed bij elkaar passen qua kleur. Hoe jammer zou het namelijk zijn als jullie allebei een andere tint wit kiezen, waardoor de een er grauw en smoezelig uitziet? En als je kiest voor een accentkleur is het ook handig hier een specifieke tint af te spreken, zodat dit ook goed op elkaar aansluit.

Jurk en (broek)pak

Wie zegt dat twee bruiden allebei een jurk moeten dragen? Misschien voelt één van jullie zich comfortabeler in een (broek)pak dan in een jurk, of ben je helemaal verliefd geworden op een prachtig pak. Gewoon doen, zou ik zeggen!

Zo vond ik de intieme en elegante bruiloft van Maya en Carina in Station 19 erg leuk. Niet alleen paste de bruiloft bij ze, maar ze zagen er fantastisch uit! In de verhaallijn koos Maya redelijk last minute haar outfit, maar de stylisten van de serie zullen hier echt wel goed over hebben nagedacht. Carina’s strapless jumpsuit en Maya’s halterjurk leken wel van hetzelfde materiaal te zijn gemaakt. Ook de verschillende boeketten vond ik een heel mooi detail; zo kun je – binnen het door jullie afgesproken kleurenpalet – je eigen accent leggen.

Pak of jumpsuit: bijpassend of elkaar aanvullend?

Mensen denken vaak dat je bij een pak weinig creativiteit kunt laten zien, maar daarin kun je je nog lelijk vergissen. Er zijn zoveel mogelijkheden qua stijl, kleur, materiaal en details… Een goed pak is ook een waardevolle investering, dus het is zeker geen overbodige luxe voor je trouwpak naar een gespecialiseerde winkel of kleermaker te gaan. Zo weet je zeker dat je pak bij je past, zowel qua stijl als qua maat. Daarvan heb je dan nog jaren plezier!

Als je beiden kiest voor een pak (of jumpsuit), hoef je er echt niet matchy-matchy uit te zien – tenzij je dit juist leuk vindt! Je kunt hierbij een basiskleur afspreken, bijvoorbeeld antraciet of donkergroen, voor het pak en een accentkleur voor de accessoires. Je kunt elkaar ook aanvullen door de kleuren om te wisselen, of door verschillende tinten van dezelfde kleur te dragen. Het komt erop neer dat jullie stralen op jullie grote dag en later met plezier op jullie foto’s terugkijken.

Foto door Kampus Production

Kom je er toch nog niet helemaal uit qua stijl? Ik denk graag met jullie mee! Bekijk bijvoorbeeld mijn styled shoot voor verdere inspiratie of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Foto op frontpage door Alberto Ramírez.

2 gedachten over “Jullie look op jullie trouwdag – deel 2

Reacties zijn gesloten.