Niet “bruiloft” schreeuwen, maar fluisteren

Ken je dat? Je struint het internet af naar inspiratie voor je bruiloft, maar komt telkens hetzelfde tegen. Leuk, al die trends, maar ze passen niet bij jullie. Of misschien willen jullie gewoon voorbijgaan aan de standaard van trouwen. Jullie willen voor elkaar kiezen gedurende een dag die om jullie liefde en stijl draait, niet per se om het thema “bruiloft”.

Een paar jaar geleden ging mijn zusje trouwen. Zij en haar (inmiddels) man wilden geen traditionele bruiloft. Ook niet qua kleding. Ze was van plan een feestelijke outfit te kopen bij een winkel in de stad. Waarschijnlijk een broekpak. Om eerlijk te zijn kon ik me haar ook niet voorstellen in een traditionele trouwjurk. Toch leek het me verstandig om bruidsmode niet op voorhand af te schrijven. Er bestaan ook broekpakken (zie ook de anekdote over mijn tante’s broekpak eind jaren ’80). Ik stelde voor een bruidszaak binnen te gaan en te kijken of ze ook broekpakken hadden. Vond ze het niets, dan waren we net zo snel weer weg.

En voilà: ze vond er een stijlvol broekpak plus een stoer-maar-toch-romantisch jasje. De verkoopster was zelf ook verbaasd; zo vaak wordt niet om een broekpak gevraagd, dus ze had deze combinatie nog niet aan gezien. Ze kon niet goed onder woorden brengen wat ze ervan vond. “Dit schreeuwt niet bruid,” opperde ik, “het fluistert het.”

“Dit schreeuwt niet bruid,” opperde ik, “het fluistert het.”

Zo kan het ook met jullie bruiloft. Wie bepaalt dat die dag een bepaalde traditie moet volgen? Ja, de trouwceremonie zelf moet uit een aantal onderdelen bestaan, maar verder kun je het helemaal zelf bepalen. Ik vind het juist leuk om buiten de gebaande paden te gaan hierin.

Ik kijk ernaar uit te ontdekken hoe ik jullie bruiloft op unieke en eigenzinnig wijze vorm kan geven. Nemen jullie contact met me op?

1 gedachte over “Niet “bruiloft” schreeuwen, maar fluisteren

Reacties zijn gesloten.