Gastblog Atelier Wolfstone: Hoe kies je de perfecte trouwringen

Via via (zoals dat vaak gaat) kwam ik het Instagram account van Atelier Wolfstone tegen. Direct enthousiast over de sieraden die ze maken, begon ik ze te volgen. Na een paar dagen raakten we aan de praat en bleken ze niet alleen toffe sieraden te maken, maar ook een mooie visie en werkwijze te hebben. Graag deel ik dit met jullie.

Introductie van Jolanda

Atelier Wolfstone

Even onszelf voorstellen, wij zijn Kaat en Huib van Atelier Wolfstone. Samen zijn we deze reis begonnen in het smeden van sieraden en het maken van kunst. Ontstaan uit pure passie en liefde, niet alleen voor elkaar, maar ook voor ons vak. Goudsmid.

Toen we beiden erachter kwamen dat onze passie hier lag en wij onze reis als ondernemers begonnen, zijn we al vrij snel onze eigen stempel op onze items gaan drukken. Namelijk: op de natuur geïnspireerd en ook met zorg voor de natuur.

Een ring met natuursteen is om twee takken met knoppen gestoken.
Foto door Fraukje van Burg

Onze visie en stijl

Wij vinden het belangrijk om Atelier Wolfstone zo groen en humaan mogelijk in te steken. Zo is ons verpakkingsmateriaal FSC gekeurd, hergebruikt en bio-based. Wij gebruiken ook geen stenen van grote online groothandels, maar van hobbyslijpers en inkopers met een passie voor het vak.

We horen regelmatig positieve reacties dat wij dit als stel doen. Vooral onze trouwklanten vonden het erg fijn dat wij heel goed luisteren naar alle behoeftes in plaats van dat het gesprek gericht wordt op maar één persoon. Op deze manier hebben is een trouwring niet een product van één persoon, maar een samenwerkingsverband waar jullie droombeeld uit voortkomt.

Huib en Kaat omhelzen, in de achtergrond is een natuurlijk landschap zichtbaar.
Foto door Fraukje van Burg

Wij vinden het geweldig om onze handgemaakte sieraden net wat anders te doen en een eigen stijl weg te zetten die geïnspireerd is op de natuur om ons heen. Daarnaast zijn wij beiden ook in de tover-emmer der alternatieve mensen gevallen, wat ook zeker terug te vinden is in onze stijl.

Wij vinden het ontzettend tof dat we een gastblog mogen schrijven voor Jojo’s Weddings & Events en jullie mee mogen nemen in onze wereld van juwelen.

Voor de bruiloft is natuurlijk de set trouwringen een belangrijk punt in hét evenement dat helemaal voor jullie is! Een stukje identiteit komt naar buiten, jullie laten aan de wereld zien hoe mooi jullie samen zijn en hoe jullie de liefde vieren. Dit is met de sieraden net zo, zij representeren jullie!

Prêt-à-porter of custom made?

Transparantie, kwaliteit en eerlijkheid zijn onze kernkwaliteiten wanneer het aankomt op custom work. Wanneer wij zelf iets custom laten maken of inkopen vinden wij dit ook van zeer groot belang. Wij vinden het ontzettend belangrijk om deze kernkwaliteiten ook altijd waar te maken. De enige verassing achteraf zijn mooiere ringen dan jullie in eerste instantie hadden verwacht, verder zorgen we dat alles vooraf duidelijk is en maken we duidelijke afspraken. Hierin zijn wij transparant over het proces, de prijzen en de kwaliteit. Samen gaan we in gesprek, waardoor de ringen niet alleen door ons gemaakt worden, maar ook door jullie! Het is een proces waar we samen in gaan, jullie projecteren jullie droombeeld en wij vertalen die. Wij doen het moeilijke werk, dat vinden we leuk.

Naast onze kernkwaliteiten zijn custom trouwringen ook altijd op jullie afgestemd! De set is namelijk helemaal vanuit jullie inspiratie tot stand gebracht en representeren ook echt jullie! Wij verkopen ook geen kant en klare setjes (prêt-à-porter) trouwringen in onze webshop.

Twee zilveren ringen en een zilveren hanger rusten op takjes met groen. De sieraden hebben een ruwe afwerking.
Foto door Atelier Wolfstone

Iedereen is namelijk anders en wil iets anders uitstralen. De meeste almost-happily-married komen bij ons terecht nadat ze bij bekende juweliers zijn geweest en de ringbakken hebben doorgespit naar hun ding, maar niks vonden dat perfect was. Waarom zou je concessies gaan doen op sieraden die jullie de rest van jullie leven gaan dragen?!

Wij vinden dat de perfecte trouwringen custom made zijn. Omdat ze jullie representeren.

Het metaal en de stenen

Jullie kunnen natuurlijk uit verschillende metalen kiezen; goud, zilver, witgoud, koper of platina. Allen hebben ze verschillende eigenschappen waar we jullie nu niet mee gaan vervelen. In de basis is het wel handig om te weten wat je mooi vindt! Een witte, gele of misschien een rode gloed?

Een zilveren zegelring met gouden inleg in de zegel en zijkanten.
Foto door Atelier Wolfstone

Witgoud en zilver zien er op het eerste oog verschillend uit. Het grote verschil is dat witgoud niet verkleurt, harder is maar ook kostbaarder. Zilver patineert naar zwart, wat wij heel vaak versneld toepassen zodat er meer diepte in het juweel komt.

Dan heb je natuurlijk de verschillende soorten goud. In karaten, maar ook in kleur! Ook kun je bijvoorbeeld voor een zilveren sieraad kiezen met goud of koper inleg!

Qua stenen kan het zo gek worden als jullie zelf willen. Wanneer je handgemaakte custom sieraden laat maken dan is er veel meer mogelijk dan alleen de prachtige witte diamant. Wist je dat er verschillende gradaties diamanten zijn met verschillende kleuren en kwaliteit? Champagne diamanten zijn bijvoorbeeld ook prachtig! Of wat dacht je van een ruwe diamant of een zwarte diamant? Diamant wordt vaak gekozen omdat het heel duurzaam is, het is amper kapot te krijgen! Daarnaast is het natuurlijk prachtig!

Maar hebben jullie ook wel eens gedacht aan een toermalijn, die je in elke kleuren van de regenboog kan krijgen? Of bijvoorbeeld een amethyst of boulder opaal. Gaan jullie de stenen kiezen op werking? Of wat jullie aanspreekt en mooi vinden? Het kan allemaal! Het zijn namelijk jullie ringen.

Een donkere zilveren ring met donkere steen rust rond een gewei. Er liggen roze bloemen omheen.
Foto door Atelier Wolfstone

Ja maar, hoe kies je de trouwringen dan?

Een zilveren ring met rode steen rust op een schedel.
Foto door Atelier Wolfstone

Wat ons betreft bij Atelier Wolfstone kies je dus niet! Maar schetsen wij uit wat jullie droomringen zijn. Wij vertalen jullie droomring naar het daadwerkelijke sieraad. Het is geen kwestie van keuzes maken, maar ons vertellen wat jullie inspiratie is en wat jullie mooi vinden.

In ons werk zitten verschillende fases, hetgeen we diepgaander uitleggen op onze site. Hieronder lichten we ze kort toe.

Inspiratiefase

De eerste stap is inspiratie. Wat vinden jullie mooi qua trouwringen en wat is belangrijk voor jullie? Willen jullie bijvoorbeeld een speciale steen met een bepaalde werking? Hebben jullie een lievelingssteen? Willen je een gravure? Wat is hét droombeeld?

Een brede zilveren ring met gedetailleerde decoratie ligt op een steen tussen mos.
Foto door Fraukje van Burg

Mochten jullie foto’s ter inspiratie hebben of een Pinterest bord met een verzameling dan is dit altijd fijn. Mocht je dit echter niet hebben is dat ook niet erg, wij kunnen ook prima zonder werken. Op wat voor manier dan ook, jullie krijgen wat jullie mooi vinden.

Ontwerpfase

Een zilveren ring met diamant rust op een schedel met gewei.
Foto door Atelier Wolfstone

Na ons gesprek over inspiratie, gaan we schetsen. Alle ideeën zullen hierin meegenomen worden. Hoe meer of hoe breder de inspiratie, hoe gedetailleerder de schetsen zullen zijn. Soms is de eerste schets al perfect, maar dit ligt grotendeels aan de input.

Hoe complex de trouwringen worden is afhankelijk van jullie wensen en budget. Zoals je hierboven leest, zullen we hier samen over brainstormen. Mocht je zelf weinig inspiratie hebben maar wel een klein beeld voor ogen hebben, maakt niet uit, daar zijn wij voor. Wij weten wat kan en welke combinaties er gemaakt kunnen worden binnen jullie budget.

Er zijn zo veel mogelijkheden met smeden. Mochten er dus meerdere trouwideeën zijn, zullen we ook meerdere schetsen maken. Door de prijzen die we erbij plaatsen en de mogelijkheden voor het specifieke project wordt deze keuze wellicht een stuk makkelijker voor je. Sommige schetsen zullen onder het budget zitten, sommigen eroverheen. Dit, zodat je goed het verschil kunt zien tussen prijs en afwerking.

Realisatiefase

Creatie! Wij starten het project op en gaan aan jullie droom trouwringen werken. In de tussentijd proberen we zo veel mogelijk contact te houden over het proces. Wij sturen je regelmatig foto’s van hoe ver het sieraad is, superleuk voor in je fotoboek of wanneer je ergens vragen over hebt.

Twee donkere zilveren ringen met ruwe afwerking liggen tussen een gewei. De kleinere ring heeft een paarse steen.
Foto door Atelier Wolfstone

Custom sieraden zijn helemaal voor jullie gemaakt, dus schroom je echt niet wanneer je een vraag of opmerking hebt. Het is belangrijk dat we weten wat jullie mooi vinden. De custom trouwringen moeten perfect zijn voor jullie! Dat gaat maar op één manier en dat is door transparantie te bieden gedurende het gehele project.

Een hand met twee donkere zilveren ringen om de pink en ringvinger. Eén ring heeft een lichte steen, de ander een paarse.
Foto door Fraukje van Burg

Neem vooral even een kijkje op onze website voor inspiratie of ga direct verder naar onze custom policy pagina wanneer je helemaal enthousiast wordt van onze aanpak!

Veel Liefs,
Huib & Kaat
Atelier Wolfstone