5 redenen waarom een weddingplanner een goed idee is

Jullie zijn verloofd! Wat ontzettend leuk! Na de eerste roze wolk en felicitaties komt dan de volgende stap: het plannen van jullie bruiloft.

Foto door Paylor Photography

Misschien zijn jullie heel georganiseerd en hebben jullie er het volste vertrouwen in om dit allemaal zelf te doen. Lees toch even verder; wie weet doe je nog wat ideeën op!

Ben je echter niet zo handig met dingen plannen? Of hebben jullie het al enorm druk met jullie werk en sociale leven, en duizelt het jullie nu al? Dan kan het handig zijn een weddingplanner in te huren.

Waarom zou ik een weddingplanner inhuren?

Ik hoor het je al denken: een weddingplanner is toch alleen maar een luxe voor rijke mensen en celebrities? Laat die opvatting alsjeblieft gauw varen! Die komt echt voort uit de Hollandse gedachte dat je vooral niet al te veel moet opvallen. En kom op nou, je gaat toch maar één keer trouwen?! (Als het goed is.)

En ja, die behulpzame vriend(in) is heel fijn, maar die heeft ook een druk leven en is waarschijnlijk niet altijd beschikbaar. Daarnaast, kan die persoon dan nog wel optimaal van de dag genieten als gast?

Wanneer je kiest voor een professioneel weddingplanner, kies je voor iemand die een enorme last van jullie schouders neemt, waardoor jullie tijd overhouden om van het hele proces te genieten.

Foto door Paul Rous

In dit blog geef ik jullie 5 redenen om te kiezen voor een weddingplanner.

1. Enthousiaste en georganiseerde multitasker

Bij het plannen van jullie bruiloft komt veel kijken: vinden en boeken van leveranciers, opstellen en bijhouden van de gastenlijst, jullie budget in de gaten houden… En dat zijn alleen nog maar de grote lijnen. Voeg daar je dagelijkse verantwoordelijkheden aan toe en zelfs de meest georganiseerde aanstaande bruidsparen schieten in de stress.

Hoe fijn is het dan als iemand die stress bij jullie wegneemt? Iemand die net zo enthousiast is over jullie bruiloft als jullie dat zijn. Die orde in de chaos schept en zorgt voor overzicht en rust. Iemand die jullie het logistieke geregel uit handen neemt, terwijl ze erop let dat jullie genoeg tijd hebben voor de voorpret. En die zorgt dat alles ruim op tijd is geregeld en jullie kleine reminders stuurt waar nodig.

Foto door Nick Morrison

Zo iemand vind je in je weddingplanner. En Jojo’s Weddings & Events doet dat met nadruk op jullie eigen stijl en visie, ongeacht hippe trends, bemoeizuchtige familieleden en gedateerde tradities.

2. Maatwerk dat bij jullie past

Het voordeel van een weddingplanner is dat het maatwerk is, specifiek afgestemd op jullie behoeften, wensen en budget.

Zo kun je kiezen voor een ceremoniemeester, maar dit omhelst veel meer dan dat woord doet vermoeden. Hierbij regelen jullie de bruiloft (grotendeels) zelf.

Foto door Paul Rous

Ongeveer 6-8 weken voor de grote dag lopen we alles nauwkeurig door. Zo bekijken we waar nog zaken geregeld moeten worden en hoe jullie dag eruit gaat zien. We stellen een draaiboek op en ik zorg ervoor dat alle betrokken leveranciers hiervan op de hoogte zijn. Vanaf dat moment ben ik ook het aanspreekpunt voor de leveranciers, zodat jullie in alle rust van de laatste voorpret kunnen genieten. En op de dag zelf houd ik het draaiboek in de gaten, zodat de dag op rolletjes verloopt en jullie niet op de tijd hoeven te letten.

Foto door Danielle Reese

Willen jullie vanaf het begin ontzorgd worden? Dan is wedding planning een goede optie. Of jullie nu nog geen idee hebben wat voor bruiloft jullie willen, of juist al een aardig concept voor ogen hebben, samen werken we jullie plannen uit. Hierbij houd ik goed in de gaten dat jullie niet over jullie budget heen gaan. Het zoeken naar geschikte leveranciers neem ik jullie uit handen; op basis van jullie wensen draag ik verschillende opties aan waaruit jullie kunnen kiezen.

Ook het logistieke geregel neem ik op me. En naarmate de dag dichterbij komt loopt dit moeiteloos over in het ceremoniemeesterschap zoals hierboven omschreven.

3. Oog voor jullie budget

Hier in Nederland wordt vaak gezegd, “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Die uitdrukking impliceert ook dat je vooral niet extravagant moet doen of overkomen. En een weddingplanner wordt helaas nog steeds gezien als een extravagante, luxe uitgave.

Ja, er zijn inderdaad kosten gemoeid met het inhuren van een weddingplanner. Maar je zult zien dat de aanvankelijke investering zichzelf enorm terugverdient door de stress en tijd die het je bespaart.

Foto door Thomas William

Daarnaast heeft een weddingplanner een uitgebreid netwerk, waardoor je leveranciers kunt vinden die goed bij jullie stijl én budget vallen, die je zelf waarschijnlijk niet had gevonden.

Ook houdt een weddingplanner jullie budget in het oog bij het vastleggen van alle verschillende leveranciers. Zo gaan jullie niet in jullie enthousiasme gigantisch over jullie budget heen.

4. Creatieve ideeën

Foto door Jessica Rockowitz

Hierbij komt ook een stukje creativiteit kijken. Want hoe gaaf sommige dingen er op Instagram of Pinterest kunnen uitzien, bedenk wel dat hier vaak een fiks prijskaartje aan kan hangen. Hoe zorg je er dan voor dat jullie visie binnen jullie budget blijft, zonder er budget uit te zien?

Tuurlijk zullen jullie zelf ook genoeg creatieve ideeën hebben, en dat juich ik alleen maar toe. Ik help jullie graag deze ideeën verder uit te werken. En mochten jullie even vast zitten, dan kan ik makkelijker een stapje afstand nemen, als het ware, en met een suggestie komen waar jullie nog niet eens aan gedacht hadden!

Hoewel de uiteindelijke beslissing bij jullie ligt, kan een professionele weddingplanner helpen bij het brainstormen en het vinden van helderheid. Sta open hiervoor en je zult zien dat jullie vol zelfvertrouwen het planningsproces doorlopen!

5. Troubleshooter

Het plannen van een bruiloft is een doorlopend proces van dingen regelen en het oplossen van allerlei problemen. Of het nu gaat om je favoriete leverancier die toch niet beschikbaar blijkt op jullie datum, gasten die op het laatste moment afzeggen, of drukwerk dat niet bij het linnen past – dit soort dingen zullen altijd gebeuren.

Als jullie weddingplanner los ik niet alleen deze problemen op, maar waar mogelijk voorzie en voorkom ik ze ook. Ik bied jullie eerlijk advies en hulp op maat. Hierdoor wordt de voorbereiding eenvoudiger en relaxter.

Haar, make-up en foto door Colorful Femke

En zeg nou eerlijk: daar is eigenlijk geen prijskaartje aan te hangen!

Meer weten over hoe ik jullie kan helpen jullie droombruiloft te organiseren? Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking!

Foto op frontpage: Vana Ash

2 gedachten over “5 redenen waarom een weddingplanner een goed idee is

Reacties zijn gesloten.