Kan ik een weddingplanner wel betalen?

In Nederland lijkt er nog steeds een taboe te rusten op het inhuren van een professional voor zaken waarvan men vindt dat je het best zelf moet kunnen. Het plannen van een bruiloft wordt hier ook onder geschaard. Dat het een onnodig luxe kostenpost zou zijn wordt vaak als reden hiervoor aangevoerd. Maar is het wel zo zwart-wit? Laten we es een paar veelvoorkomende bezwaren nader bekijken.

Bezwaar 1: Alleen rijke mensen en celebrities kunnen zich een weddingplanner veroorloven

Mensen met een flinke bankrekening en/of beroemdheden hebben inderdaad de luxe dat ze voor van alles iemand kunnen inhuren. Zo heeft Snoop Dogg iemand die zijn joints voor hem rolt.

Maar bekijk het es van deze kant: deze mensen weten wat hun tijd hen waard is. Ze hebben vaak een drukke agenda en willen deze niet nog voller maken dan nodig. Ook weten ze waar hun sterke punten liggen, en dat is niet altijd bij het organiseren van een bruiloft. En dus huren ze iemand in die hen dit uit handen neemt.

Foto via Ivory Mix

Waarom zouden jullie dan niet ook ontzorgd mogen worden? Jullie tijd en gemoedsrust is toch ook waardevol?

Bezwaar 2: Een weddingplanner is een overbodige luxe

Hollandse nuchterheid en zuinigheid schrijft voor dat het plannen van een bruiloft iets is dat je prima zelf zou moeten kunnen. Tot je daadwerkelijk aan de slag gaat en erachter komt dat dit toch best lastig te combineren is met een drukke baan, vol sociaal leven en mogelijk ook een gezin. Hulp van vrienden en familie is ook niet zo vanzelfsprekend, want die hebben het ook druk. Dan is professionele hulp wel zo fijn.

Foto door Laura Chouette

Ja, ook met een bescheiden budget. Je hoeft je echt niet in de schulden te steken om een toffe bruiloft te hebben. Kijk, celebrities hebben de luxe om een groter budget aan hun bruiloft te besteden. En ja, dan is het handig dat er iemand goed in de gaten houdt waar dit budget aan wordt uitgegeven. Maar waarom zou je dat bij jullie bruiloft niet ook doen?

Wanneer je middenin het planproces zit, kan het je gaan duizelen van alles waar je rekening mee moet houden. Ook kun je het overzicht in je uitgaven kwijtraken. Een weddingplanner heeft meer afstand en kan juist met een nuchtere blik kijken naar jullie budget en wat jullie belangrijk vinden. Zo kan het makkelijker worden bepaalde knopen door te hakken.

Bezwaar 3: Wij regelen onze bruiloft zelf

Natuurlijk begrijp ik dat je graag de regie over je bruiloft wilt houden. Als wedding planner blijf ik in overleg met jou om ervoor te zorgen dat alles naar jouw wensen geregeld wordt. Ik denk met je mee en geef tips, maar jij beslist.

Hierdoor heb je wel het plezier van de voorbereiding, maar niet de stress. Ik neem je namelijk het logistieke geregel, het nalopen van de details en de praktische opvolging met de betrokken partijen uit handen. Zo kun jij je aandacht geven aan je gezin, je werk en je sociale leven.

Foto via Sourced.co

Ook is het heel begrijpelijk dat je diegenen die belangrijk voor je zijn een rol wilt geven op je speciale dag. Bedenk wel dat het veel werk is, zowel vooraf als op de dag zelf. Kan die persoon dan nog wel optimaal van de dag genieten als gast? Ook niet onbelangrijk: hoe lief je je zusje ook vindt, hoe georganiseerd is ze? Laat het liever over aan een professional. Zo weet je zeker dat je dag op rolletjes verloopt en hoeven jij en je gasten zich daar niet mee bezig te houden. Des te meer kan iedereen van de dag genieten. En in overleg met jou en de persoon van je keuze geven we een mooie ceremoniële invulling aan hun rol. Win-win!

Bezwaar 4: Iemand die ons niet kent kan onze bruiloft niet goed regelen zoals wij dat willen

Dat is inderdaad een kwestie van vertrouwen. Daarom bied ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om elkaar beter te leren kennen. Jullie kunnen jullie ideeën voor de bruiloft uitleggen en we kunnen even sparren om te zien of we een goede match zijn.

In een eerder blog heb ik een aantal voordelen van het inhuren van een weddingplanner op een rijtje gezet. Kort gezegd: jullie kunnen genieten van alle leuke dingen van het planningsproces zonder de stress of het gedoe. Ik begeleid jullie stap voor stap en neem alle logistieke zaken op me, zoals het zoeken van leveranciers en het maken van praktische afspraken.

Foto door Nick Karvounis

Het plannen van een bruiloft kan overweldigend zijn, vooral als jullie allebei fulltime werken. Door mij in te huren, kun je genieten van de ervaring terwijl je weet dat op alle details wordt gelet.

Bezwaar 5: Een weddingplanner is een onnodige extra kostenpost

Een wedding planner brengt inderdaad kosten met zich mee. Die kosten bespaar je echter elders in je budget, doordat ik vaak goede deals voor je kan regelen, die je zelf niet voor elkaar had gekregen. Daarnaast zorg ik voor rust en organisatie in het regelen van je bruiloft, zodat jij je tijd efficiënter kunt besteden. En daar is eigenlijk geen prijskaartje aan te hangen!

Regelen jullie alles grotendeels zelf, maar willen jullie op de grote dag nergens omkijken naar hebben? Hou dan rekening met een budget vanaf €1195 voor ceremoniemeesterschap.

Dit is inclusief voorbereidend contact met jullie leveranciers, het opstellen van een draaiboek en een doorloop op de locatie.

Jolanda helpt een bruid met haar armband
Foto door Paul Rous

Volledige planning houdt in dat ik voor jullie compleet ontzorg. Ik help jullie namelijk ook met het zoeken van geschikte leveranciers. Voor volledige planning trek ik, afhankelijk van wat jullie aangeven nodig te hebben, 75 tot 100 uur uit.

Mijn starttarieven vind je bij mijn services, maar bedenk dat dit maatwerk is. Ik bekijk graag hoe ik jullie kan bijstaan, rekening houdend met jullie budget en behoefte. Plan een vrijblijvende kennismaking in om dit verder te bespreken!

Foto op frontpage: Sourced.co