Gastblog Daphne Brouwer: Seizoensbloemen voor je bruidsboeket

Voor mijn styled shoot Rockin’ Peacock werkte ik samen met Daphne voor de styling van de bloemen. Zij runt een intieme winkel in Velp, waarbij ze bloemen en planten aanbiedt voor ieders budget. Vanwege haar ruime ervaring en kennis, vroeg ik haar wat meer te vertellen over geschikte bloemen per seizoen.

Mijn naam is Daphne Brouwer, en sinds 2016 heb ik de deuren geopend van Bloemenboetiek Daphne in Velp. Hier verkoop ik bloemen en planten. Maar ik maar ook bloemwerk zoals rouwwerk, en bruidswerk.

Wat ik leuk aan bruidswerk maken vind, is dat je het mooiste boeket samen mag en kan samenstellen met de bruid, of soms ook alleen de bruidegom, zodat het geheim blijft!

In verschillende seizoenen en kleuren probeer ik het mooiste boeket te maken voor de bruid. Het is altijd fijn om de speciale wensen van de bruid te bespreken en levend te maken!

Vrolijk zomerboeket

De zomer staat gelijk aan felle en vrolijke kleuren. Dit bruidsboeket heeft prachtige rozen. De blauwe delphinium en gele craspedia bolletjes maken het boeket helemaal af.

Wist je dat een roze roos meerdere betekenissen heeft!? Deze bloem staat voor geluk, bewondering, dankbaarheid, elegantie, romantiek, sierlijkheid en vreugde. 

Rijke kleuren in het najaar

Deze mooie diepe kleuren maakt dit bruidsboeket ideaal voor de herfst. De nutan, ook wel speldenknop genoemd, is hier in een donkerpaarse kleur geverfd! 

Algemeen wordt gezegd dat de pauw een symbool is van vrijheid. Hij kan wandelen, zwemmen en vliegen en is vrij om te gaan waar hij wil. In vele culturen wordt dan ook gezegd dat ze een symbool zijn van eeuwig leven, omdat ze de verbinding leggen tussen hemel en aarde.

Boeket in paars en roze met pauwenveren en eucaluptus
Foto door Paul Rous

Intense kleuren in de winter

De helleborus! Wat een prachtige bloem! Deze bloem staat centraal voor de winter. Als plant is dit een van de enige planten die  prachtig bloeit in dit seizoen!

Tegenwoordig zijn ze ook erg sterk op de vaas en in verschillende kleuren te verkrijgen.

De lente vraagt om zachte tinten

Dit bruidsboeket staat centraal voor het voorjaar. Prachtige blauwe druiven en anemonen maken dit bruidsboeket helemaal af.

Wist je dat blauwe druifjes symbool staan voor zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid? Ook staan ze voor deuren en ramen die open kunnen wanneer de lente in ons land binnendringt.

Ik kom graag in Daphne’s winkel om mezelf te trakteren op mooie bloemen, of om een cadeautje voor iemand anders te kopen. Ben je nog op zoek naar een fijne bloemist voor jullie bruiloft, dan kan ik haar zeker aanbevelen!

Ben je benieuwd wat ik verder voor tips heb qua leveranciers? Ik bespreek graag jullie wensen en budget, om vervolgens geschikte leveranciers aan te dragen! Plan een vrijblijvende afspraak in mijn kalender om nader kennis te maken!

1 gedachte over “Gastblog Daphne Brouwer: Seizoensbloemen voor je bruidsboeket

Reacties zijn gesloten.