Hoe plan ik een origineel vrijgezellenfeest?

Wanneer je zoekt op vrijgezellenfeest, vind je vaak veel decoratie en accessoires met genitalia. Grappig, maar onderhand wel afgezaagd. Jij wilt het voor je vriend(in) die gaat trouwen origineler aanpakken. Maar hoe plan je een origineel vrijgezellenfeest? Ik help je graag op weg!

Een origineel vrijgezellenfeest past bij de vrijgezel in kwestie. De een kan niet wachten tot de stripper zich aandient, terwijl de ander liever een classy high tea heeft. En alles daar tussenin is mogelijk! Belangrijkste is dat je niet kijkt naar wat jij leuk zou vinden, maar de vrijgezel. Niets is sneuer dan vol enthousiasme aan de dag beginnen, om tot de ontdekking te komen dat de vrijgezel het helemaal niet leuk vindt wat je geregeld hebt.

Een groepje vriendinnen staat rondom de vrijgezel en wijst naar haar.

Verplaats je dus in diegene of vraag gewoon wat ze wel – en vooral ook absoluut niet – leuk zouden vinden. Hieronder 7 uiteenlopende suggesties.

Lachen, gieren, brullen

Houden jullie er wel van om een beetje de draak met jezelf te steken en willen jullie vooral lekker veel lachen, dan is dit uitje zeker iets voor jullie!

Foto via Pret Met Jurken

Dit is de foute verkleed-experience waar je altijd al van hebt gedroomd. Waan je als een ware prinses of gedraag je als een extravagante diva. Draag die jurken die je normaal niet gelijk aan zou durven trekken. Paradeer op de catwalk alsof je leven er vanaf hangt en poseer als een professioneel topmodel.

Omdat Pret Met Jurken net buiten het centrum van Nijmegen is gevestigd, kun je vanuit hier heel makkelijk de stad in voor een hapje en drankje, om vervolgens het vrijgezellenfeest in een van de vele kroegen af te sluiten.

Crea-bea

Gaan jullie liever creatief aan de slag, dan is een dot-workshop misschien iets voor jullie. Onder genot van wat lekkers gaan jullie een voorwerp naar keuze versieren met vrolijke stipjes. Het proces werkt bijna meditatief!

Je houdt er gelijk een leuke snuisterij voor in huis aan over – een tastbare herinnering. En het leuke is: door de vele opties qua vorm en kleur past dit bij ieders interieur.

Foto via Atelier VonArt

Je kunt voor een dergelijke workshop bijvoorbeeld terecht bij Atelier VonArt in Someren of 2Handjes in Dongen. Bij deze laatste zijn ook andere creatieve workshops mogelijk; kijk wat het beste bij jullie groep en vrijgezel past!

Inspanning, maar dan wat spannender

Durft jullie vrijgezel wel wat ondeugender te zijn en willen jullie ook een beetje fysieke inspanning, denk dan es aan een workshop by Aerial Studio in Arnhem of Utrecht. Het aanbod loopt uiteen van paaldansen en aerial hoop of silk tot burlesque en lapdance-striptease. Je zult verbaasd zijn over wat jullie kunnen!

Mooi opgemaakt

Zin in een creatieve look voor de rest van het vrijgezellenfeest, maar zelf niet zo handig met make-up en schmink? Kies dan voor een schmink workshop of laat jullie mooi in thema schminken. Een artieste met een zeer gevarieerd portfolio is Sôkkertantes, gevestigd in Roermond. Haar feed staat al vol inspiratie en het enthousiasme spat er vanaf, dus succes gegarandeerd!

Foto via Sôkkertantes

Persoonlijke accessoires

Bij AIM your WEDDING kun je niet alleen terecht voor een te gek beschilderd jasje om je trouwoutfit af te maken, maar ze biedt ook verschillende workshops aan om gezamenlijk creatief bezig te zijn. Zo kunnen jullie samen jullie eigen jasjes in stijl beschilderen – squad goals! Maar wat dacht je van een (woon)accessoire of zelfs lingerie?

Vol intentie

Wanneer de vrijgezel wel van geurkaarsen en essentiële oliën houdt, is een workshop auraspray met intentie een attente activiteit. Marloes van Soulflame neemt jullie mee in de wondere wereld van essentiële oliën en helpt jullie bij het stellen van een intentie. Ook leer je als deelnemer hoe je kan afstemmen op jouw energie en de intentie zodat je in afstemming oliën kan kiezen. Na de workshop gaan alle deelnemers naar huis met een zelfgemaakte auraspray die geladen is met de intentie en de oliën bevat om de deelnemers in die intentie te ondersteunen. Ieder werkt met een eigen intentie.

Foto via Soulflame

Ze komt in de regio Arnhem graag bij je aan huis of op een andere, door jullie geregelde, locatie. Buiten deze regio is bespreekbaar, neem hiervoor contact met haar op.

Knuffelige high tea

Is de vrijgezel een dierenvriend, dan is een activiteit met dieren – wel diervriendelijk, uiteraard! – zeker een origineel idee. Denk bijvoorbeeld aan een high tea of lunch op een alpacafarm. Lekker eten en ondertussen genieten van de knuffelige alpaca’s! Bij Vorstenbosch (tussen Veghel en Uden) ligt een alpacafarm, maar er zijn er meerdere door het land verspreid. De farm in Vorstenbosch biedt verschillende activiteiten, zelfs yoga tussen de alpaca’s!

Zoals je ziet is er genoeg mogelijk om een origineel vrijgezellenfeest te plannen, zonder in clichés te vervallen. Enthousiast geworden maar zelf niet zo’n organisatorisch talent? Ik help je graag bij het plannen van het ultieme vrijgezellenfeest voor jouw vriend(in)! Neem vrijblijvend contact met me op om te bespreken hoe ik je kan ondersteunen!

Foto op frontpage: Zoriana Stakhniv