Rock n Roll Bride – the book – een review

Eén van de blogs en accounts die ik volg is dat van Rock n Roll Bride. Wat begon als een blog van een bruid op zoek buiten de gebaande paden is uitgegroeid tot een internationaal platform vol inspiratie en tips voor bruidsparen die het net een beetje anders willen aanpakken. Naast een populaire blog en social media, verschijnt er ook tweemaandelijks een tijdschrift. En nu is er dus ook een boek. Je begrijpt, dat moest ik hebben

Rock n Roll Bride is all about the charm and unique nature of ordinary people’s extraordinary weddings.

Kat Williams

Om te beginnen is het boek zelf al een plaatje en misstaat zeker niet op de salontafel of in de boekenkast. Naast dat het barst van de nuttige info (veelal gericht op de UK qua leveranciers, maar goed) en handige tips, puilen de pagina’s ook uit van gevarieerde en kleurrijke foto’s. En oh, wat hou ik van vrolijke, felle kleurtjes!

Op basis van de titel verwacht je misschien een nadruk op bruiloften in de klassieke rock ’n roll stijl. Niets is minder waar. Er komt een breed scala aan bruiloften voorbij, waaronder rock ’n roll. De gemene delers zijn inclusiviteit en het afwijken van de norm. En in veel gevallen dus vrolijke kleurtjes – al komt gothic romantisch ook voor en dat is oh zo prachtig.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld en door de goede afwisseling van tekst en beeld leest het ook nog eens heel lekker weg, zelfs als je Engels misschien niet zo sterk is. Prima dus om samen doorheen te bladeren tijdens de het brainstormen over jullie bruiloft. Tip: gebruik van die gekleurde stickertjes om pagina’s te markeren die er voor jullie uitspringen!

Juist nu is het zo mooi om je bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken. Steeds meer leveranciers in de trouwbranche spelen hier dan ook op in. Toch blijft het lastig als jouw stijl afwijkt van de mainstream of actuele trends. En juist voor deze stellen is een boek, blog of tijdschrift als Rock n Roll Bride heel waardevol. Vooral eigenlijk voor stellen in Nederland, met zijn cultuur van “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Het hoeft allemaal niet zo braaf en voorzichtig!

Dit boek zal je op z’n minst op ideeën brengen voor jullie bruiloft. Verwacht geen boho of minimalistische vormgeving, maar een uitbundige viering van de liefde in al haar vormen en kleuren. Zoals het ook hoort. En mocht je het niet erg vinden om bepaalde zaken te importeren (denk wel aan de invoerkosten!), dan biedt dit boek je direct een lijst met interessante leveranciers. Wil je echter je carbon footprint minimaliseren en gebruik maken van lokale leveranciers (of in ieder geval binnen Nederland), dan kan ik je zeker helpen!